SIK SORULAN SORULAR
  • Vakıfa nasıl üye olabilirim?

Vakıfa temsilcilerimizden ya da internet sitemiz üzerinden “Üyelik” sekmesindeki formları doldurarak, 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi ve 1 adet resim eklemek sureti ile Vakıfa göndermeniz halinde üye olabilirsiniz.

• Vakıf Aidatı ne kadardır?

Vakıf Aidatları genel kurul tarafından 3 yılda bir belirlenen sabit aidatlardır. Şu an her vakıf üyesinden 50.00 TL ve 5.00 TL Şube aidatı kesilmektedir.

İlk kesilen 50.00 TL vakıf giriş aidatı olup, vakfımıza gelir olarak kaydedilmektedir. Daha sonra aylarda kesilen 50.00 TL'ler üyenin kendi birikimlerine ilave edilir. Şube aidatı olan 5.00 TL her ay kesilmekte olup, üyeye geri dönüşü olmayan tek kesintidir.

• BİYAF’a nasıl üye olabilirim?

BİYAF temsilcilerimizden ve ya internet sitemizden ulaşabileceğiniz üyelik formlarını doldurarak üye olabilirsiniz.

• BİYAF aidatları ne kadardır?

BİYAF üyeliği, normal üyelik (aidat miktarı 15.00 TL) ve isteğe bağlı üyelik (aidat miktarını üye kendisi belirler) olarak ikiye ayrılır.İsteğe bağlı üyelik aidat miktarı en az 30.00 TL , en fazla 2,000.00 TL olabilir.

• BİYAF aidatımı nasıl arttırabilirim?

İsteğe bağlı BİYAF üyeliğinde, belirlenen aidat miktarında üye ilk 2 yıl bir önceki yılın aidatının  %50 si sonraki 2 yıl %25 ve daha sonraki yıllar %10 dan fazla arttırılamaz.

• BİYAF aidatımı her yıl %50 arttırmak zorunda mıyım?

BİYAF aidatını arttırmak isteğe bağlı olup, en fazla %50 si oranın da arttırılabileceği gibi, daha az oranda arttırılabilinir.Örneğin bir önceki yıl aidatınızın 100.00 TL olduğunu varsayarsak, Ocak ayında 100.00 TL aidat ödemeye devam edebileceğiniz gibi, 100.00 TL ile 150.00 TL arasında bir aidat da belirleyebilirsiniz.

• BİYAF aidatımı düşürebilir miyim?

Üye istediği zaman yazılı talepte bulunarak BİYAF aidatını istediği miktara düşürebilir. Dikkat edilmesi gereken husus, Ocak ayında bir önceki ay kesilen aidatın en fazla %50’si kadar arttırılabilir. Örneğin üye Temmuz ayında 500.00 TL olan BİYAF aidatını 100.00 TL ye düşürdüğünü varsayalım. Ocak ayında BİYAF aidatını en fazla 150.00 TL yapabilir.

• BİYAF aidatlarımı kestirmeyebilir miyim?

Üye istediği takdirde BİYAF aidatını istediği süreyle kestirmeyebilir.BİYAF aidatları nemalandırılırken , üyenin BİYAF aidatı ödediği ay sayısı esas alınacaktır.

• Vakıfdan nasıl kredi kullanabilirim?

Vakıf temsilcilerimizden tedarik edeceginiz kredi senetlerini, kredi yönetmeliğine uygun şekilde doldurarak kredi başvurusu yapabilirsiniz.

• Vakıf, BİYAF aidat ve kredi taksitelerimi nasıl öderim?

Tüm ödemeleriniz maaş aldığınız bankadan, vakıf tarafından otomatik olarak tahsil edilmektedir.

• Vakıfdan nasıl istifa ederim?

Vakıfa borcunuz bulunmadığı veya içerde hakedişlerinizle mashup edilebilir durumda olduğu her an, yazılı bir müracaat ile vakıfdan istifa edebilir ve herhangi bir kesintiye tabi tutulmadan tüm aidatlarınızı alabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN
Çok yakında bizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz..