Hakkımızda

Demiryolcuların girişimleri ile 1971 yılında kurulan DEMED (Demiryolu Memurlar Derneği) Adana Şubesi Kuruluş sürecinin ardından, uzun yıllar üyelerinin hak ve çıkarlarını kollayıp gözetmiş, iyi günde, kötü günde yanlarında olmuştur. 1990 yılına gelindiğinde bünyesinde DEMEYSAN (Demiryolu Çalışanları Yardımlaşma Sandığı) ’nı kurarak daha da güçlenen DEMED, sandık çatısı altında sağladığı kredi olanakları ile üyelerinin küçük sıkıntılarına çare olmaya başlamıştır. DEMEYSAN’da takvim yaprakları 2003’ü gösterdiğinde, görev alan Yönetim Kurulu Üyelerimizin araştırmaları, girişimleri ve çalışmaları sayesinde BİYAF (Biriktirme Yardım Fonu) sistemi kurularak sandığa kazandırılmış, kurulan bu sistem, üyelerini tasarruf etmeye yönlendirdiği gibi, bu süreçte BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) üyesi olan herhangi birinin birikiminden çok daha fazlasını üyelerine kazandırarak, üyelerin alın teri ile kazandıklarından artırarak tasarruf ettikleri birikimlerinin, geleceklerine katkısını maksimum seviyeye çıkarmıştır.

Geçmişte atılan bu adımların ne denli sağlam ve köklü olduğu, 2013 yılında yapılan konut inşaatı çalışmasıyla daha da belirgin bir hal almıştır. 2011 yılından başlayarak Ekim/2015 dönemine kadar kurumundan ve Sandıktan emekli olan katılımcılarına 8.886.402,00 TL. Sandıktan katılım payı hak edişlerini tamamlayarak ayrılan katılımcılarına 5.967.457,37 TL. yine aynı dönemler içerisinde BİYAF katılım payı hak ediş yılını tamamlayarak sistemden ayrılan katılımcılarına 7.217,997,00 TL. ödeme yapan kurumumuz, toplamda 22.071.856,00 TL. gibi (detaylarını sitemiz içerisinde görebilirsiniz) rekor denilebilecek büyüklükte ödemeler yapılmıştır.

Kamu çalışanlarının ve kamu emeklilerinin üye olabileceği Vakfımızın üyeleri; 4 yıl, 8 yıl, 12 yıl, 16 yıl, 20 yıl ve 25 yıl gibi sürelerde emekli yardımından, 6 yıl, 9 yıl, 12 yıl, 16 yıl, 20 yıl ve 25 yıl gibi sürelerde istifa yardımından alacağı katılım payı ile hayalini kurduğu eve sahip olabilir, sefasını sürmek istediği arabaya binebilir, çocuğunun eğitimini en iyi şekilde sağlayabilir.

TÜKÇEV VAKFI

BİZİ TAKİP EDİN
Çok yakında bizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz..